ACTIVITATI

IN JURUL AZUGA

IN JURUL AZUGA

Azuga este un loc perfect pentru a descoperi frumusetea imprejurimilor.
Vilele sunt situate la aproximativ 35 de minute de mers cu masina de orasul medieval sasesc Brasov, cunoscut drept un vechi oras baroc, inconjurat de Muntele Tampa si Muntele Postavaru. In Brasov puteti gasi o varietate de restaurante, magazine si diferite atractii remarcabile. Va recomandam in mod deosebit Parcul Aventura din Brasov, acesta fiind cel mai mare centru de alpinism din Europa de Est – perfect atat pentru copii, cat si pentru adulti. Telecabina pana la varful Tampa merita folosita pentru a va bucura de o priveliste uimitoare asupra orasului.

Un alt loc care merita vizitat este Sinaia. Aici se afla uimitorul Castel Peles, construit in stilul Renasterii germane. Vizitati frumoasa fosta resedinta a familiei regale romanesti, una dintre cele mai renumite atractii turistice din Romania. Sinaia se afla la 15 minute de mers cu masina fata de Azuga si dispune de o multime de facilitati turistice.

Cantacuzino este un castel aflat in vecinatatea Busteniului, un cadru fantastic pentru o cina speciala. Restaurantul de 5* al castelului are o locatie unica, iar privelistea catre munti este fantastica.
Sinaia se află la 15 minute de mers cu mașina fata de Azuga și dispune de infrastructură și facilități excelente pentru turism.

In intreaga Transilvanie puteti gasi foarte multe locuri de interes istoric si cultural. Incoronarea dealurilor acoperite de brazi care au vedere spre Rasnov si cetatea ruinata a secolului al XIII- lea este la doar 30 de minute distanta fata de Azuga. Rasnov ofera privelisti minunate spre Muntii Piatra Craiului si merita o excursie pentru o zi de vara. Dino Parc din Rasnov este de asemenea, un alt loc frumos de vizitat pentru copii.

O alta excursie fantastica de o zi este Sanctuarul Ursilor din Zarnesti, situat intre satul Zarnesti si Rasnov. Acest loc gazduieste 70 de ursi care se bucura de o noua viata in Carpati. Asigurati-va ca ati verificat orele de vizita si rezervati din timp daca sunteti un grup mai mare.

In Viscri, pe un mic deal plin de copaci, puteti gasi o biserica saxona fortificata, una dintre cele mai impresionante din Romania.

Sighisoara este un alt loc ce merita vizitat, fiind locul de nastere al celebrului Vlad Tepes, cunoscut de marea majoritate drept Dracula.

In Bran, sasii au contruit un castel in anul 1377. Este cunoscut drept Castelul lui Dracula si, intr-adevar, arata ca o resedinta a contelui vampirilor, amplasat pe un deal si inconjurat de stalpi, turnuri si o padure care descriu un peisaj impresionant.

Putin mai departe, este cel mai frumos oras din Romania, Sibiu. Este un oras sasesc foarte bine conservat, cu activitati culturale care se desfasoara frecvent in piata din centrul orasului.

Vizitati-ne

Casa Ferica, 12A Strada Republicii, Azuga, Prahova, Romania

Sunati-ne

Trimiteti-ne un e-mail

info@azugavillas.ro

WhatsApp WhatsApp us